۱۰
۱۲
۱٫۴۸۸
۴
۸۰
۱۱
۱۲
۱٫۸۲۸
۳
۸۰
۱۰
۱۶
۱٫۹۸۴
۲
۸۰
۱۱
۸
۱٫۲۱۹
۴-۳ سطح عملکرد
حال برای ارزیابی عملکرد لرزه ای ساختمان های ۴ ، ۸ ، ۱۲ و ۲۰ طبقه PBPD RC SMF ، سطح عملکرد این ساختمان ها را بدست می آوریم که از طریق تحلیل استاتیکی غیر خطی (pushover) انجام می گردد.
همانطور که قبلا اشاره شد، هدف دستیابی به عملکرد ایمنی جانی در زلزله سطح خطر ۱ (DBE) می باشد که با بررسی روند تشکیل مفاصل پلاستیک تحت تحلیل Pushover در سطح خطر ۱ (DBE) با جابجایی هدف تعیین شده برای سازه مشخص می گردد.
۴-۳-۱ بررسی عملکرد قاب ۴ طبقه PBPB RC SMF
برای بررسی دقیق تر و بهتر عملکرد قاب ۴ طبقه PBPD RC SMF ، این قاب را در سطوح خطر مختلف ( زلزله سطح خطر ۱ ، زلزله سطح خطر ۲ و زلزله بهره برداری ) تحلیل می کنیم.
۴-۳-۱-۱ سطح خطر ۱ (DBE)
ابتدا برای این قاب جابجایی هدف را مطابق Fema 356 محاسبه می کنیم. m ∆=۰٫۴۷۴
در این مورد با رسیدن قاب به جابجایی هدف مذکور ، مطابق شکل ۴-۹ ، مفاصل پلاستیک در تیر ها تشکیل شده و لی در ستون ها فقط در پای ستون مفصل پلاستیک تشکیل شده و با ادامه Push تا جابجایی ۱٫۵m همچنان ستونهای طبقات الاستیک باقی ماندند و در طبقات هنوز مفصل پلاستیک ایجاد نشدولی مفصل پلاستیک تیر ها با افزایش جابجایی تغییر شکل بیشتری دادند . که بعلت تیر ضعیف –ستون قوی می باشد.
شکل ۴-۹ تشکیل مفصل پلاستیک در قاب و میزان کرنش مفاصل تشکیل شده (DBE)
با توجه به نتایج بدست آمده ، قاب ۴ طبقه PBPD RC SMF دارای عملکرد CP (آستانه فروریزش) می باشد که از عملکرد LS (ایمنی جانی) که قبل از طراحی برای این سطح خطر در نظر گرفته شده بود ضعیف تر می باشد در واقع از لحاظ عملکردی قاب ۴ طبقه PBPD RC SMF (DBE) دارای عملکردی ضعیف تر از هدف طراحی می باشد که مطلوب نیست .
منحنی pushover
در شکل ۴-۱۰ که منحنی pushover قاب ۴ طبقه PBPD RC SMF (DBE) را نشان می دهد میتوان مشاهده کرد که مساحت زیر منحنی push قابل توجه می باشدکه این مساحت نشان دهنده نیاز به انرژی زیاد برای هل دادن قاب می باشد. همچنین نمودار با شیب کمی کاهش می یابد که در مقایسه با ساختمان های طرح شده به روش های مرسوم دارای مساحت زیر منحنی بیشتری می باشد که نشان دهنده عملکردی مناسبتر می باشد.
شکل ۴-۱۰ منحنی pushover قاب ۴ طبقه PBPD RC SMF(DBE)
۴-۳-۱-۲ سطح خطر ۲ (MCE)
ابتدا برای این قاب جابجایی هدف را مطابق Fema 356 محاسبه می کنیم. m ∆=۰٫۷۶۱ در این مورد در هنگام جابجایی ناشی از push اولین مفاصل در تیر ها ایجاد شد که با رسیدن قاب به جابجایی هدف مذکور ، مطابق شکل ۴-۱۱ ، مفاصل پلاستیک در تیر ها تشکیل شده و لی در ستون ها فقط در پای ستون مفصل پلاستیک تشکیل شده و با ادامه Push تا جابجایی ۱٫۸m همچنان ستونهای طبقات الاستیک باقی ماندند و در طبقات هنوز مفصل پلاستیک ایجاد نشدولی مفصل پلاستیک تیر ها با افزایش جابجایی تغییر شکل بیشتری دادند .
شکل ۴-۱۱ تشکیل مفصل پلاستیک در قاب و میزان کرنش مفاصل تشکیل شده (MCE)
با توجه به نتایج بدست آمده ، قاب ۴ طبقه PBPD RC SMF دارای عملکرد CP (آستانه فروریزش) می باشد که از لحاظ عملکردی قاب ۴ طبقه PBPD RC SMF (MCE) دارای عملکردی برابر با هدف طراحی می باشد (عملکرد cp برای سطح خطر ۲)
منحنی pushover
شکل ۴-۱۲ منحنی pushover قاب ۴ طبقه PBPD RC SMF (MCE) را نشان می دهد.
شکل ۴-۱۲ منحنی pushover قاب ۴ طبقه PBPD RC SMF(MCE)