7)مهارتهای اجتماعی کودکان و نوجوانان را تقویت کنید: توان برقراری و حفظ ارتباط مثبت با دیگران موجب افزایش احساس ارزشمندی اجتماعی و بالطبع اعتماد به نفس كودكان و نوجوانان میشود. والدین و به خصوص مربیان مدارس باید كوشش كنند كه كودكان و نوجوانان كمرو و ضعیف با تعداد قابلتوجهی از همسالان و همكلاسیهای خود مأنوس شده، رابطه دوستانه و متقابل برقرار کنند. برقراری و حفظ چنین ارتباط دوستانهای، برای رشد و شكوفایی شخصیت و نشاط و سرزندگی این نوجوانان امری به طور کامل ضروری است. اهمیت كسب این نوع مهارتهای اجتماعی نه تنها كمتر از كسب مهارتهای تحصیلی نیست بلكه نوجوان برای حفظ این ارتباطات دوستانه، انگیزه بیشتری برای سخن گفتن، تلفن زدن و یا نوشتن نامههای ساده، در مواقعی كه برای مدتی دوستان خود را نمیبیند، پیدا میكند. در اینجا نیز والدین و مربیان ضمن تشویق و ترغیب كودك یا نوجوان كمرو و فاقد اعتماد به نفس لازم برای برقراری روابط دوستانه با دیگر همكلاسان خود، در مواقع و شرایط مقتضی، ارزش دوست، ویژگیهای یک دوست خوب و معیارهای دوستیابی را به زبان ساده برای وی بیان خواهند داشت.
8)كودكان و نوجوانان را با الگوهای رفتاری مطلوب آشنا کنید: همه ما به الگوهای رفتاری نیاز داریم. از نظر تعلیم و تربیت، مدلها و الگوهای رفتاری از نقش و اهمیت به سزایی برخوردار هستند. وجود الگوهای رفتاری در انسان، انگیزه رشد، حركت و تعالی وجود ایجاد كرده، موجب شكوفا شدن ابعاد متعدد شخصیت میشود. بهطور كلی، انسان در هر موقعیت و درجه ای از رشد كه باشد باز هم نیازمند به الگوها و اسوههای رفتاری است. وجود افراد موفق و متنفذ در زندگی انسانها، بالاخص كودكان و نوجوانان برای رشد و تعالی شخصیت آنها بسیار مهم است، به خصوص زمانی كه آنها با چنین الگوهایی ارتباط متقابل داشته باشند. بدون شك نقش برخی از الگوهای رفتاری خاص در حیات و سرزندگی و تلاش انسان فوق العاده محسوس است.
وجود الگوهای رفتاری، امید، تلاش و اعتماد به نفس انسان را بیشتر میكند. اگر افرادی كه فاقد اعتماد به نفس هستند و بیش از همه به الگوهای رفتاری نیاز دارند با بعضی از همسالان خود و یا اشخاصی كه از توفیقات اجتماعی بیشتری برخوردارند، آشنا و مأنوس شوند، تصویر روشنی از آینده و مشی زندگی امیدواركننده خود میتوانند داشته باشند. این تصویر عینی و ذهنی میتواند به كوشش و تلاشهای آنها جهت و سرعت مطلوب بخشیده، بر حس ارزشمندی، كارایی و اعتماد به نفسشان بیفزاید. بنابراین، ترغیب و تشویق نوجوان، مأنوس كردن او با الگوهای رفتاری موفق، تقویت مهارتهای اجتماعی وی و اجتناب از هرگونه رفتار تنبیهی و تحقیرآمیز، موجب میشود كه او با انگیزه بیشتر و اعتماد به نفس قویتر به تلاشهای هدفمند خود ادامه دهد.
(این نوشته بر گرفته از هفته نامه سلامت است)
محدودیت های تحقیق:
از آن جایی كه شروع هر كاری همواره با مشكلاتی همراه می باشدكه باید بر آنها فائق آمدو به هدف موردنظررسید انجام این تحقیق نیز با محدودیت هایی همراه بود كه به اختصار بیان می كنیم:
1-عدم دسترسی به منابع مورد نظر و ضروری برای انجام تحقیق.
2-بی میلی و بی رغبتی برخی پاسخگویان و عدم بیان حقایق توسط آنها.
3-كمبود وقت لازم برای تحقیق بیشتر در زمینة مسئلة مورد بررسی.
4-وضعیت اقتصادی پژوهشگر.
منابع
1-http://zanjan.isna.ir
2-هفته نامه سلامت
3-تالیف سلحشور آموزش نیوز www.edunews.ir
4-کلارک-هلمز-بین،امینه-هریس-رینولد،۳۰ مرداد ۱۳۸۴،.تقویت عزت نفس در نوجوانان، به نشر
5-براندن،ناتانیل،1381، روانشناسی حرمت نفس ، تهران، نشر سهامی
6-لیندن فیلد،گیلد،1384، اعتمادبه نفس در نوجوانان ،انتشارات نقش و نگار
7-جهان آرا، بررسی رابطه منبع كنترل ( درونی- برونی) با عزت نفس ،تعداد صفحات۱۰۶-۱
8-احمدی،پروین،تاثیر تحصیلات مادران بر عزت نفس فرزندان۱۳۸۸،تعداد صفحات۱۴۰-۱
9- بیابانگرد ، اسماعیل رابطه ی میان عزت نفس ، منبع کنترل و پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان دبیرستانهای تهران ،1370
10-پور شافعی ، هادی،بررسی رابطه ی عزت نفس با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان سال سوم دوره ی متوسطه شهرستان قائن ،1370
ضمائم
پرسشنامه
پرسشنامه ای که پیش رو دارید پیرامون تحقیقی دانشگاهی است که به بررسی شکوفائی ابراز اعتماد به نفس را در دانش آموزان. خواهشمند یم بادادن پاسخ های مناسب به سوالات ما را در انجام این تحقیق یارینمایید . باتوجه به اینکه پاسخ های شما کاملا محرمانه خواهد بود لذا نیازی به ذکر نام و نام خانوادگی نیست .
سن :………سال
جنس : مرد زن
وضعیت تاهل :مجرد متاهل
آخرین مدرک تحصیلی :دکتری فوق لیسانس لیسانس فوق دیپلم دیپلم دانش آموز
وضعیت اشتغال :شاغل دانشجو کارمند
میزان مشارکت شما در هر یک از موارد زیر چقدر است؟
ردیف
جمله
کم
متوسط
زیاد
خیلی زیاد
1
شما چقدر احساس می کنید افکارتان در خواب وخیال به سر می برید؟
2
شما چه مقدار به خود مطمئن هستید ؟
3
شما تا چه حد فکر می
کنید دوس داشتنی هستید ؟
4
شما تا چه حد برای هر چیزی در زندگی نگران می وشید ؟
5
شما تا چه حد فکر می کنید باید خودتان را تغییر بدهید ؟
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت zusa.ir مراجعه نمایید.