بافت خاک
لوم شنی
pH
۴۵/۷
هدایت الکتریکی خاک (dS m-1)
۴۳/۱
نیتروژن خاک (%)
۰۷۲/۰
مواد آلی (%)
۷۲/۱
فسفر قابل جذب (ppm)
۰۲/۴
پتاسیم قابل جذب (ppm)
۱۳۰
۳-۴- کاشت و داشت
ارقام استفاده شده آفتابگردان، لوبیا چشم بلبلی و سویا، بهترتیب رکورد، کامران و ۰۳۳ بودند که بصورت همزمان در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ مطابق دستورالعملهای بهزراعی بصورت دستی کشت شدند. آفتابگردان با تراکم ۵/۵ بوته در مربع بصورت کپهای و هیرمکاری کشت گردید و سویا و لوبیا چشم بلبلی بر اساس تراکمهای یاد شده و بترتیب بر مبنای تراکم مطلوب ۳۰ و ۲۰ بوته در متر مربع در دو طرف خط کشت آفتابگردان در کرتهای مورد نظر بصورت دستی کشت شدند. بذور با دو برابر تراکم روی ردیفها کشت شدند (فاصله ۳۰ سانتیمتر برای آفتابگردان، فاصله ۳۸، ۲۵، ۱۹ و ۱۵ سانتیمتر برای لوبیا چشمبلبلی و فاصله ۲۵، ۱۷، ۱۲ و ۱۰ سانتیمتر برای سویا). بعد از سبز شدن و استقرار هریک از گیاهان، تراکمهای مورد نظر برای هریک از آنها اعمال شد.
آبیاری و سایر عملیات داشت (مدیریت آفات و بیماریهای گیاهی) بر اساس عرف این محصول صورت گرفت. در سه تیمار کشت خالص گیاهان آفتابگردان، سویا و لوبیا چشم بلبلی در شرایط عاری از علفهرز، چهار بار وجین دستی جهت حذف کامل علفهایهرز از کرت انجام شد.
۳-۵- نمونهبرداریها
۳-۵-۱- صفات مورفولوژیک، عملکرد و اجزای عملکرد گیاهان زراعی
پس از رسیدگی فیزیولوژیک گیاهان زراعی با درنظر گرفتن یک کوآدرات ۶۰×۲۰۰ سانتیمتر در سه ردیف میانی هر کرت، بوتههای داخل کوآدرات کفبر شدند و صفات زیر مورد ارزیابی قرار گرفتند.
۳-۵-۱-۱- ارتفاع بوته
۶ بوته از هریک از گیاهان (آفتابگردان، سویا و لوبیا چشم بلبلی) کفبر شده هر کرت انتخاب و ارتفاع آنها با متر نواری اندازهگیری شد و میانگین ارتفاع برای هریک از گیاهان بر حسب سانتیمتر ثبت گردید.
۳-۵-۱-۲- عملکرد بیولوژیک
بوتههای کفبر شده هر کرت (۶ بوته از هریک از گیاهان) پس از قرار گرفتن در آون ۶۰ درجه سانتیگراد و ثابت شدن وزن خشک آنها با ترازو توزین و سپس مقدار عملکرد بیولوژیک به کیلوگرم در هکتار تعمیم داده شد.
۳-۵-۱-۳- تعداد غلاف در بوته (برای سویا و لوبیا چشم بلبلی)
پس از اندازهگیری عملکرد بیولوژیک، تعداد غلاف در بوته برای ۶ بوته اندازهگیری و سپس میانگین آنها ثبت گردید.
۳-۵-۱-۴- تعداد دانه در غلاف (برای سویا و لوبیا چشم بلبلی)
برای اندازهگیری تعداد دانه در غلاف با انتخاب ۵ غلاف از هر بوته، تعداد دانه در غلاف اندازهگیری و سپس میانگین آنها ثبت گردید.
۳-۵-۱-۵- قطر طبق (برای آفتابگردان)
قطر طبق برای ۶ بوته با خطکش اندازهگیری و سپس میانگین آنها بر حسب سانتیمتر ثبت گردید.