۹۶۰۴/۲
۲۱۲
آموزش مرتبط با شغل برای کارکنان
۳۶۱/۰
۹۲۴/۰
۶۹۱۹۹/۰
۰۷۷۷/۳
۲۱۲
مدیریت فرایند
۱۰۶/۰
۲۲۳/۱
۶۹۰۳۳/۰
۵۹۴۳/۳
۲۱۲
اطلاعات کیفیت
۱۲۹/۰
۱۷۰/۱
۷۰۴۷۹/۰
۱۰۳۸/۴
۲۱۲
عملکرد کیفیت
۰۸۴/۰
۲۷۳/۱
۰۰۴۲/۱
۵۸۲۵/۳
۲۱۲
عملکرد نوآوری
با توجه به اینکه سطح معنی داری کلیه ی متغیرهای تحقیق از ۵ درصد بزرگتر است، بنابراین توزیع داده های کلیه ی متغیرهای تحقیق، از توزیع نرمال پیروی می کند.
۴-۶- بررسی مدل های اندازه گیری
قبل از وارد شدن به مرحله آزمون فرضیه ها و مدل های مفهومی تحقیق لازم است تا از صحت مدل های اندازه گیری متغیر برونزا و متغیرهای درونزا حاصل شود. لذا در ادامه مدل های اندازه گیری این دو نوع متغیر به ترتیب آورده می شود که این کار توسط تحلیل عاملی تاییدی[۶۶] صورت گرفته است. تحلیل عاملی تاییدی یکی از قدیمی ترین روش های آماری است که برای بررسی ارتباط بین متغیر های مکنون (عامل های بدست آمده) و متغیر های مشاهده شده (سوالات) به کار برده می شود و بیانگر مدل اندازه گیری است. بنابراین در ابتدا به بررسی مدل های اندازه گیری در این پژوهش می پردازیم. لازم به توضیح است نام گذاری متغیرهای تحقیق برای مدل سازی در نرم افزار لیزرل به صورت گروه های کوچک حل مسئله(SPLVE)،پیشنهادات کارکنان(SUGES)، آموزش مرتبط با شغل برای کارکنان (EDUCA)، مدیریت فرایند(MANAG)، اطلاعات کیفیت(QUIFO)، عملکرد کیفیت(OERQU) و عملکرد نوآوری (INNO) می باشد.
۴-۶-۱- تحلیل عاملی تاییدی متغیر ابعاد نرم افزاری مدیریت کیفیت
با توجه به اینکه ابعاد نرم افزاری مدیریت کیفیت از نوع متغیرهای مرتبه ی دوم است، به همین دلیل در ابتدا از طریق تحلیل عاملی تاییدی مرتبه ی اول به تجزیه و تحلیل عاملی ابعاد نرم افزاری مدیریت کیفیت پرداخته می شود و سپس از طریق تحلیل عاملی تاییدی مرتبه ی دوم تجزیه و تحلیل عاملی بین ابعاد نرم افزاری مدیریت کیفیت و متغیر ابعاد نرم افزاری مدیریت کیفیت بررسی می گردد.
۴-۶-۱-۱-بخش اول
در این بخش خروجی های مربوط به مدل در حالت تخمین استاندارد و مدل در حالت اعداد معناداری ابعاد نرم افزاری مدیریت کیفیت در غالب تحلیل عاملی تاییدی مرتبه ی اول بررسی شده است.
مدل در حالت تخمین استاندارد
مدل های اندازه گیری در حالت تخمین استاندارد میزان تاثیر هر کدام از متغیرها و یا گویه ها را در توضیح واریانس نمرات متغیر یا عامل اصلی را نشان می دهد. همانطور که مشاهده می شود، کلیه ی این مقادیر بالای ۵/۰ بدست آمده و این مدل مطلوب است.
با توجه به مقادیر بدست آمده سوال سوم متغیر گروه های کوچک حل مسئله بیشتر از سایر سوالات توانسته است واریانس عامل گروه های کوچک حل مسئله را توضیح دهد. به عبارت دیگر همبستگی این گویه با عامل یاد شده و تاثیری که در آن دارد بیشتر از سایر گویه ها است.