جاریی و همکارانش[52] (2002) در پژوهشی موانع زنان 40 تا 70 ساله لاتین را در فعالیت های ورزشی مشکلات جسمانی و فقدان زمان ذکر کرده اند.
ریچارد و همکارانش[53] (2003) در پژوهشی با عنوان: نقش موانع فردی زنان در شرکت در فعالیت های ورزشی اوقات فراغت زنان برزیل، فقدان پول و احساس خستگی را از مهمترین موانع جسمانی ذکر کرده اند.
فیلیپ و همکارانش[54](2003) در پژوهشی نیز روی زنان 20 ساله و بالاتر موانع فردی زنان در شرکت در فعالیت های ورزشی اوقات فراغت بررسی کردند که مهمترین موانع شامل: فقدان پول، احساس خستگی، کمبود وقت و ترس از آسیب بوده است.
در پژوهشی که لورین و نولا[55] (2003) موانع فعالیت های جسمانی را در دانش آموزان دختر نوجوان انجام دادند، عدم آگاهی و اطلاع داشتن از فواید فعالیت های ورزشی و نداشتن انگیزه را از عمده ترین موانع مشارکتشان در فعالیت های ورزشی ذکر کرده اند.
در پژوهشی که داسکاپن[56] و همکارانش (2006) انجام دادند آنها موانع انجام فعالیت های جسمانی را در دانشجویان دانشگاه باسکنت[57] انجام دادند که نمونه آماری آن پژوهش 303 نفر بودند که 222 نفر (73 درصد) دختر و 81 (27 درصد) پسر بودند بیشتر بودن تعداد دختران بدلیل جامعه آماری بیشتر آنان در دانشگاه بوده است. دامنه سنی نمونه آماری 17 تا 27 ساله بوده است. در آن پژوهش از یک پرسشنامه 12 سوالی که به دو قسمت: 6 سوال مربوط به موانع داخلی و 6 سوال مربوط به موانع خارجی را شامل می شده است. در این تحقیق مشخص شد که موانع خارجی مهمتر از موانع داخلی بودند که این موانع شامل: فقدان زمان، فقدان حمایت اجتماعی و فقدان منابع و موانع داخلی نیز شامل فقدان انرژی، فقدان انگیزه بوده است.
تصویر درباره جامعه شناسی و علوم اجتماعی
روبرتا[58] و همکارانش (2006) در پژوهشی تحت عنوان: «درک موانع زنان کم درآمد هندی در فعالیت های ورزشی» مهمترین موانع حضور زنان هندی را، خستگی، فرهنگ، مشکلات بهداشتی، مراقبت از کودک و عدم تشویق و حمایت دیگران ذکر کرده اند.
راسیناحو[59] و همکارانش (2007) در پژوهشی موانع زنان و دختران را وضعیت سلامتی ضعیف، ترس یا تجارب منفی و محیط نامناسب ذکر کرده اند.
در پژوهشی که گویین[60] (2008) روی زنان و دختران 23 تا 62 ساله آمریکا و مکزیک انجام داد نتایج چنین بدست آمده است: فقدان انگیزه زنان در انجام فعالیت های ورزشی اوقات فراغت از بیشترین اهمیت برخوردار بوده است و فقدان مهارت، ترس از آسیب دیدن، موانع ساختاری و… بوده است که ترس از آسیب دیدگی مانع بزرگی برای حضور زنان و دختران در فعالیت های ورزشی نبوده است و همچنین مشخص شد که زنان و دختران مکزیکی کمتر از زنان و دختران آمریکایی در فعالیت های ورزشی اوقات فراغت شرکت داشته اند.
سین جی[61] (2008) در پژوهشی که روی 360 زن میانسال چینی (30-59 ساله) انجام داد انگیزه و موانع شرکت زنان را در فعالیت های ورزشی بررسی کرد، فقدان زمان را مهمترین محدودیت زنان برای شرکت در فعالیت ورزشی ذکر کرده است و انگیزه آنان از شرکت در فعالیت های ورزشی را دستیابی به سلامتی و تندرستی و همچنین داشتن آمادگی جسمانی ذکر کرده است.
در پژوهشی که ساریکار و کریستی[62] (2010) در استرالیا انجام دادند آنها موانع زنان اقلیت هندی و دیگرا قلیت های موجود در آن کشور را در فعالیت های ورزش تفریحی شناسایی کردند که در آن تحقیق 94 زن 16 تا 70 ساله متولد شده در 35 کشور مختلف را با زنان 25 تا 49 ساله هندی مقایسه کردند که در آن تحقیق مشخص شد زنانی که از فرهنگ ها و پیشینه متفاوتی برخوردارند در برابر موانعی که پیش روی آنها وجود دارد در انجام فعالیت های ورزشی متفاوت می باشد اگرچه در تعدادی از موانع اشتراکاتی هم بین آنها وجود دارد. موانعی که در بین آن دو گروه مشترک بودند شامل: موانع فرهنگی- اجتماعی، دسترسی، منابع، موانع بین فردی و موانع متفاوت شامل: حمل و نقل، مسائل مربوط به رسانه ها و… و به طور کلی زنان هندی موانع کمتری را در مقایسه با دیگر اقلیت ها تجربه کردند.
تارک امین[63] (2011) موانع فعالیت های جسمانی در میان زنان عربستانی 18-64 ساله را شناسایی کرد که مهمترین موانع شامل: آب و هوا، سنت و آداب و رسوم، محدودیت های اجتماعی، مشکلات مربوط به حمل و نقل، درآمد پایین و کارهای خانگی بودند.
شریل[64] (2011) نیز موانع فرهنگی و اجتماعی به فعالیت بدنی در میان زنان آفریقای جنوبی را مورد بررسی قرار داد که مهمترین موانع اجتماعی و فرهنگی (فقدان حمایت های اجتماعی، نقش سنتی جنسیت یا همان مرد محوری و لباس پوشیدن یا حجاب) بودند.
کاسو[65] (2011) نیز پژوهشی دقیقاً مشابه پژوهش شاین و همکارا
تصویر درباره جامعه شناسی و علوم اجتماعی
تصویر درباره جامعه شناسی و علوم اجتماعی
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت tinoz.ir مراجعه کنید.
نش (1999)، موانع شرکت در فعالیت های جسمانی و وضعیت های مختلف اجتماعی- اقتصادی در بین زنان برزیل انجام داد که موانع روانی، موانع شناختی، موانع محیطی و موانع فرهنگی از مهمترین موانع بودند.
عکس مرتبط با اقتصاد
2-17-3- خلاصه نتایج تحقیقات داخل و خارج از کشور
با توجه به تحقیقاتی که در زمینه موضوع پژوهش در داخل و خارج از کشور انجام شده می توان گفت که بیشتر این تحقیقات به نتایج مشابهی دست یافته اند اما تفاوت هایی هم بین تحقیقات داخلی و خارجی وجود دارد که در جدول زیر به آنها اشاره شده است.
جدول 2-2: خلاصه نتایج تحقیقات داخل و خارج از کشور
عکس مرتبط با اقتصاد
عکس مرتبط با اقتصاد