روش گردآوری داده ها:
به منظورجمع آوری داده ها پژوهشگر پس از طی مراحل اخلاقی و قانونی انجام پژوهش و پس از اخذ معرفی نامه از معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به کانونهای فعال بازنشستگان رشت (محیط های پژوهش ) مراجعه نمود. ضمن ارائه معرفی نامه و بیان اهداف پژوهش به مسئولین مربوطه با کمک آنان افراد ۶۰ سال و بالاتر که به کانون مراجعه نمودند را شناسایی و با تک تک آنها به صورت حضوری مصاحبه گردید و طی آن پژوهشگر ضمن معرفی خود و بیان اهداف پژوهش و اخذ رضایت نامه از نمونه های مورد نظر، پس از احراز اینکه ایشان دارای شرایط ورود به مطالعه می باشند؛ پرسشنامه توسط پژوهشگر تکمیل گردید. از تاریخ ۲۱/۱۱/۹۱ لغایت ۱۸/۲/۹۲ به مدت سه ماه جمع آوری داده ها انجام گردید. ۱۲ نفر از کانون علوم پزشکی و ۲۳ نفر از کانون آموزش و پرورش بدلیل عدم رضایت و نداشتن معیار ورود به مطالعه، در فرایند تحقیق قرار نگرفتند.
روش تجزیه تحلیل داده ها:
با در نظر گرفتن عنوان پژوهش (بررسی میزان فعالیت جسمانی و عوامل مرتبط با آن براساس مدل مراحل تغییر، متغیرهای مدل مراحل تغییر و فعالیت جسمانی، متغیرهای اصلی و متغیرهای فردی-اجتماعی متغیرهای زمینه ای می باشند.
تصویر درباره جامعه شناسی و علوم اجتماعی
یافته های این پژوهش بر حسب نوع متغیرها کمی و کیفی می باشد. بدین ترتیب که سن، مدت زمان بازنشستگی، سن بازنشستگی، نمایه توده بدنی، موازنه تصمیم گیری، خودکارآمدی، فرایندهای تغییر، میزان فعالیت جسمانی بصورت متغیر “کمی پیوسته”، متغیرهای جنس، وضعیت تاهل، شاغل بودن، نوع زندگی کردن، نوع مسکن، مراحل تغییر بصورت متغیر “کیفی-اسمی”، متغیرهای میزان تحصیلات، درآمد ماهیانه، بصورت متغیر “کیفی –رتبه ای” در نظر گرفته شده است.
جهت تجزیه و تحلیل، داده های جمع آوری شده بعد از کدگذاری وارد نرم افزار آماری SPSS نسخه ۱۶ گردید و با بهره گرفتن از آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. به منظور دسته بندی و خلاصه نمودن داده ها از آمار توصیفی مانند میانگین و انحراف معیار و از جداول توزیع فراوانی استفاده شد. ابتدا با بهره گرفتن از آزمون کولموگراف اسمیرنوف[۶۷]، توزیع داده ها ارزیابی شد.
جهت تجزیه و تحلیل میزان فعالیت جسمانی ، فراوانی مراحل تغییر، نمره خودکارآمدی، توازن در تصمیم گیری و فرآبندهای تغییر از طریق میانگین و انحراف معیار محاسبه گردید. جهت تعیین ارتباط فعالیت جسمانی بر حسب مراحل تغییر از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و تست توکی[۶۸] استفاده گردید. جهت تعیین ارتباط نمره خودکارآمدی، نمره فرآبندهای تغییر با میزان فعالیت جسمانی از ضریب همبستگی پیرسون[۶۹] و تعیین ارتباط نمره توازن در تصمیم گیری با میزان فعالیت جسمانی و ارتباط سازه های مراحل تغییر با مراحل تغییر از ضریب همبستگی اسپیرمن [۷۰] استفاده شد. برای تعیین مهمترین عوامل پیش بینی کننده مراحل تغییر فعالیت جسمانی، کلیه نمونه هایی که در بررسی تک متغیره دارای Pvalue کمتر از ۱/۰ بودند، برای بررسی وجود رابطه چندگانه و برآورد ضرایب اثرات وارد مدل رگرسیون خطی به روش BackWard و رتبه ای شده و مورد آنالیز قرار گرفتند. برای تمام آزمونهای استنباطی ۰۵/۰ P < معنی دار در نظر گرفته شد.
ملاحظات اخلاقی:
دانلود متن کامل پایان نامه در سایت fumi.ir
دریافت معرفی نامه از ریاست دانشکده پرستاری و مامایی شهید بهشتی رشت جهت ارائه به مسئولین دانشگاه برای اخذ معرفی نامه به کانون بازنشستگان شهر رشت
کسب مجوز از معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان
معرفی پژوهشگر بصورت رسمی و کتبی به مسولین محیط های پژوهش و توضیح اهداف پژوهش
آزاد بودن نمونه های پژوهش برای شرکت در پژوهش
بیان این نکته که درصورت تمایل و درخواست مسؤلین محیط های پژوهش و یا نمونه های مورد پژوهش خلاصه نتایج این تحقیق در اختیار شان قرار خواهد گرفت.
دادن اطمینان به واحدهای مورد پژوهش جهت محرمانه ماندن اطلاعات شخصی و عدم ذکر نام و نام خانوادگی در پرسشنامه
تشکر و قدردانی از تمامی افراد شرکت کننده درپژوهش .
فصل چهارم
یافته های پژوهش(معرفی جداول):
در این فصل اطلاعات گردآوری شده پس از تجزیه و تحلیل آماری در قالب ۱۳ جدول بر اساس اهداف پژوهش تدوین شده است.
جدول شماره ۱ در ارتباط با تعیین مشخصات واحدهای پژوهش از نظر اطلاعات فردی- اجتماعی می باشد.
جدول شماره ۲ و ۳ در ارتباط با هدف ویژه ۱ یعنی تعیین میزان فعالیت جسمانی سالمندان تنظیم شده است.
جدول شماره ۴ در ارتباط با هدف ویژه ۲ یعنی تعیین فراوانی مراحل تغییر فعالیت جسمانی تنظیم شده است.
جدول شماره ۵ و ۶ در ارتباط با هدف ویژه ۳ یعنی مقایسه میزان فعالیت جسمانی بر حسب مراحل تغییر تنظیم شده است.
جدول شماره ۷ در ارتباط با هدف ویژه ۴ و ۵ و ۶ یعنی تعیین میانگین و انحراف معیار نمره سازه ی خودکارآمدی، توازن تصمیم گیری، فرایند تغییر تنظیم شده است.
جدول شماره ۸ در ارتباط با هدف ویژه ۷ و ۸ و ۹ یعنی ارتباط سازه های خودکارآمدی، توازن تصمیم گیری، فرایندهای تغییر با میزان فعالیت جسمانی تنظیم شده است.
جدول شماره ۹ در ارتباط با هدف ویژه ۱۰ و ۱۱ و ۱۲ یعنی ارتباط سازه های خودکارآمدی، توازن تصمیم گیری، فرایندهای تغییر با مراحل تغییر فعالیت جسمانی تنظیم شده است.
جدول شماره ۱۰ و ۱۱ و ۱۲ و ۱۳ برآورد ضرایب رگرسیونی سازه های مدل مراحل تغییر با میزان فعالیت جسمانی با و بدون کنترل متغیرهای فردی- اجتماعی تنظیم شده است.
یافته های پژوهش:
جدول شماره ۱: توزیع فراوانی واحدهای مورد پژوهش بر حسب متغیرهای فردی- اجتماعی
مشخصات فردی-اجتماعی
فراوانی تعداد درصد
سن
۶۰-۶۴
۶۵-۶۹
بالاتر از ۷۰ ۱۵۰
۵۴
۵۸ ۳/۵۷
۶/۲۰
۱/۲۲
جمع ۲۶۲ ۱۰۰
میانگین سنی و انحراف معیار ۰۳/۵±۹۵/۶۴
جنس
مذکر