۱۶
ایجاد توانائی شناختی در بازیگران عرصه برای درک و ارزیابی جنگ روانی
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت 40y.ir مراجعه نمایید.
۱۷
امنیت و خود ترمیمی در ساختار پلیس
۱۸
تصحیح خودکار و مستمر دالان شناخت عوامل تصمیمساز در نیروی انتظامی
۱۹
مهار آثار ضد اطلاعاتی تکنولوژیهای سطح بالا و بهرهگیری از آنها
۲۰
افزایش مشارکت بین نخبگان امنیتی / انتظامی
جدول ۳-۱) مهمترین اهداف درون سازمانی ناجا (جزینی، ۱۳۹۰ : ۲۰۶)
ردیف
اهداف درون سازمانی ناجا
۱
دستیابی به یک مدل یکپارچه از سامانههای امنیت انتظامی
۲
دستیابی به ساختاری شبکهای از مسائل و راه حل های امنیتی / انتظامی
۳
ایجاد سیستم نوین پاداش پرسنل بر اساس ارزش افزوده دانشی
۴
بهبود تعاملات مخصوصاً بین مجریان، ناظران کارفرمایان پروژههای پژوهشی
۵
ارتقای مدیریت منابع انسانی در سازمان مطالعات و تحقیقات
۶
ایجاد سازوکاری برای مدیریت دانش در سازمان مطالعات و تحقیقات
۱۲-۱- ساختار ناجا و یگانهای انتظامی:
طبق ماده ۲ قانون ناجا: نیروی انتظامی سازمانی است مسلح در تابعیت فرماندهی کل قوا و وابسته به وزارت کشور. جایگاه یگانهای انتظامی در سازمان نیروی انتظامی در بخشهای ستاد ناجا، فرماندهیها و ادارات کل مستقل تحت امر فرماندهی ناجا و فرماندهی انتظامی استانها قابل تفکیک است.
۱-۱۲-۱- جایگاه یگانهای انتظامی در ستاد ناجا
ستاد ناجا از معاون هماهنگکننده ناجا (به عنوان ریاست ستاد) و ردههای زیر تشکیل میشود:
الف) ردههای پشتیبانی عبارتند از: معاونت نیروی انسانی، معاونت آماد و پشتیبانی، معاونت فناوری اطلاعات و ارتباطات، معاونت مهندسی، معاونت آموزش، دژبان ناجا، دانشگاه علوم انتظامی، مراکز آموزش درجهداری و وظیفه، بهداری کل، دفتر حقوقی و امور مجلس، سازمان تحقیقات و مطالعات و معاونت طرح و برنامه و بودجه.
ب) ردههای مأموریتی شامل پلیس پیشگیری، پلیس آگاهی، پلیس اطلاعات و امنیت عمومی، پلیس راهور، پلیس مبارزه با مواد مخدر، پلیس فتا، معاونت عملیات، سازمان وظیفه عمومی، معاونت اجتماعی، فرماندهی یگانهای ویژه، یگان هوا ناجا، فرماندهی مرزبانی و اداره کل پلیس بینالملل.
در بین فرماندهی و ادارات کل مستقل تحت امر فرماندهی ناجا، چهار رده را میتوان جزء یگانهای انتظامی قلمداد کرد: فرماندهی یگان ویژه پاسداران انقلاب اسلامی، پلیس پیشگیری ناجا، معاونت عملیات انتظامی ناجا و مرکز فرماندهی و کنترل ناجا ( لبافی، ۱۳۸۸: ۶۴).
۱۳-۱- ویژگیهای ناجا در افق چشم انداز:
نیروی انتظامی درافق چشم انداز۲۰ ساله جمهوری اسلامی ایران: «مظهر اقتدار ظاهری و معنوی نظام پلیس شایسته و بایسته جمهوری اسلامی با هویت اسلامی، ولایی و انقلابی، دست یافته به شاخصهای مطلوب ایجاد امنیت، انضباط، انتظام و انجام امر به معروف و نهی از منکر با جایگاه اول در سپهر امنیت عمومی و انضباط اجتماعی در میان پلیسهای منطقه و جهان اسلام».
۱-۱۳-۱- ویژگیهای نیروی انسانی: صالح و امین، کارآمد، ایثارگر و فداکار، خلاق و سخت کوش، شجاع و مردم دار، دارای انگیزه الهی و مسئولیت پذیر، برخوردار از منزلت و معیشت مطلوب.
۲-۱۳-۱-ویژگیهای سازمانی: یکپارچه و فراگیر، منسجم و هماهنگ، کارآمد، منعطف و نوآور، پویا، پاسخگو در مقابل حاکمیت و مردم، حامی افراد مظلوم، مظهر اقتدار، رحمت و عطوفت، برقرار کننده امنیت اسلامی، بهره مند از دانش و فناوری و تجهیزات پیشرفته متناسب با نیاز جامعه اسلامی، توانا در تولید علوم پلیسی، برخوردار از سامانههای جامع امنیتی – انتظامی در بالا بردن سرعت، دقت و صحت عمل ناجا.
۳-۱۳-۱-ویژگیهای تعاملی: دارای تعامل و ارتباط سازنده با سایر سازمانهای کشوری و لشگری در بسط عدالت اسلامی و تحقق امنیت پایدار و توسعه همه جانبه کشور و مشارکت در تآمین و حفظ امنیت ملی، برخوردار از ارتباط حرفهای با پلیس سایر کشور ها به ویژه پلیس جوامع مسلمان در گسترش و توسعه الگوی پلیس اسلامی.
۴-۱۳-۱- ویژگیهای کارکردی: امین ولایت و مورد اعتماد ملت، فراهم کننده رضایتمندی مردم، فراهم کننده اقتدار نظام در بر افراشتن چتر نظم و امنیت برای عموم مردم شریف ایران به دور از مناقشات جناحی، حافظ سرمایههای اجتماعی، زمینه ساز فضائل و طرد رذایل در جامعه، توانا در بهرهبرداری از توان بسیج مردمی و مردمی کردن امنیت با جلب مشارکت مؤثر برهمگانی مردم دراستقرار امنیت پایدار.
۱۴-۱- اهداف ارزیابی:
۱-۱۴-۱-هدف اصلی: حصول اطمینان از حسن اجری صحیح برنامهها، طرح ها، وظایف، مأموریت های محوله، تدابیر، قوانین و مقررات و تعیین میزان کارائی و اثر بخشی آن و نیز اشراف کلی بر همه ارکان سازمان.
۲-۱۴-۱- اهداف فرعی: برای ارزیابی اهداف فرعی متعددی مد نظر میباشد که در واقع این اهداف در جهت همپوشانی و تحقق هدف اصلی قرار دارند که عبارتند از:
تعیین میزان پیشرفت کمی و کیفی برنامهها و اثر بخشی آن.
شناخت جامع نقاط قوت،ابتکارات، خلاقیتها،نوآوری ها واقدامات برجسته وتعمیم آن درسطح یگانها.
شناخت نقاط ضعف، نارسائی ها، موانع، انحرافات احتمالی و مشکلات موجود در مسیر تحقق اهداف و ماموریت ها و ارائه راه حل های مناسب و اصلاحی در جهت رفع آن.
صدور کارنامه یگانی و مدیریتی.
ایجاد رقابت سالم و تحرک سازمانی و فردی در سطح یگان های ستادی و عملیاتی.