جدول شماره ۳-۱- تفکیک سوالات پرسشنامه
بررسی اثربخشی طرحواره درمانی بر بهبود رضایت شغلی و کاهش فرسودگی شغلی کارکنان کارخانجات تولیدی توس چینی
تعداد سوالات سوالات
۳۲ سوال پرسشنامه تعهد سازمانی
۱۸ سوال پرسشنامه رضایت شغلی
۱۸ سوال پرسشنامه غنی سازی شغلی
۳-۶-اعتبار یا روایی پرسشنامه[۷]
مهمترین سوالی که درباره روش سنجش پرسیده می شود این است که آن روش تا چه حد مهم است؟ وقتی این پرسش را مطرح می سازیم ، در حقیقت درپی آن هستیم که ابزار سنجش، آنچه را که مورد نظر است را می سنجد یا نه؟ اگر جواب مثبت است، تا چه اندازه از دقت و درستی، آن را می سنجند؟ آیا همه آنچه را که مورد نظر است می سنجد یا عوامل دیگری را اندازه می گیرد؟ مقصود از روائی آن استکه وسیله اندازه گیری واقعا بتواند خصیصه مورد نظر و نه خصیصه دیگری را اندازه بگیرد.
در این تحقیق از پرسشنامه استاندارد تعهدسازمانی و پرسشنامه استاندارد غنی سازی شغلیکه در تحقیقات مختلف روائیآن موردتایید قرارگرفته است، و در نتیجه از روایی محتوایی مناسبی برخوردار استو پرسشنامه محقق ساخته رضایت شغلی استفاده شد همچنین به منظور کسب اعتبار لازم ، تعدادی از پرسشنامه ها در اختیار تعدادی از کارشناسان و استادان که در رشته های تخصصی مدیریت بودند توزیع تا ضمن بیان نقطه نظرات اصلاحی نسبت به تکمیل هریک از گزاره ها ی مربوطه اظهار نظر تخصصی نمایند .
۳-۷-پایایی[۸] پرسشنامه
در بحث اعتبار ، این پرسش مطرح می باشد که نمونه آزمون مورد نظر تا چه حد معرف دقیق مرجع وسیع تر و کلی تر پاسخهایی است که از آن مشتق می شود .
در اینجا به آنچه که وسیلهاندازه گیری مامی سنجد و در حقیقت به این مطلب که ” آیا این تست واقعاً خصیصه مکنون مورد نظر رامورد شناسایی قرار می دهد یا نه؟” توجهی نداریم. آنچه در اینجا مورد علاقه ماست ، درجه دقت اندازه گیری است و می خواهیم بدانیم که اگر فردی را دوبار با روش مورد نظر بسنجیم ، نتایجی که بدست می آید با چه دقتی تکرار می شود؟ به زبان ساده تر منظور از اعتبار یک وسیله اندازه گیری آن است که اگر در شرایط مشابه ، دوبار اندازه بگیریم ، نتایج حاصل تا چه حد مشابه و دقیق ، قابل پیش بینی و قابل اعتماد است(هومن ،۱۳۸۶).
برای محاسبه ضریب قابلیت اعتماد پرسشنامه به عنوان ابزار اندازه گیری از شیوه های مختلفی استفاده می شود که در این تحقیق از روش آلفای کرونباخ استفاده شده است. روش آلفای کرونباخ برای محاسبه هماهنگی درونی ابزار اندازه گیری از جمله پرسشنامه به کار می رود.
جدول شماره ۳-۳-محاسبه آلفای کرونباخ :
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت zusa.ir مراجعه نمایید.
مقدار آلفا عوامل
۰٫۷۴۷ پرسشنامه تعهد سازمانی
۰٫۸۳۵ پرسشنامه رضایت شغلی
۰٫۸۶۶ پرسشنامه غنی سازی شغلی
در تحلیل به عمل آمده آلفا از ۷۰% بیشتر می باشد. بنابراین قابلیت اعتماد پرسشنامه در حد قابل قبولی می باشد. (جزئیات محاسبه در ضمائم موجود است).
۳-۸-روش تجزیه وتحلیل داده ها
در این تحقیق برای تجزیه و تحلیل دادههای بدست آمده از روشهای آماری زیر استفاده شده است:
۳-۸-۱) آمار توصیفی: به یک مجموعه از مفاهیم و روشهای بکارگرفته شده جهت سازمان دادن، خلاصهکردن، تهیهی جدول، رسم نمودار و توصیف دادههای جمع آوری شده، آمار توصیفی گفته میشود. بطورکلی، آمار توصیفی چکیده و تصویری از دادههای مورد مشاهده را با کمک ارقام استاندارد و نمودارها ارائه میدهد. (خاکی، ۱۳۷۹، ص۲۸۵) در این تحقیق از روشهای آمار توصیفی برای طبقهبندی داده های جمعیت شناختی از نظر جنسیت، سن، تحصیلات ، سابقه و… استفاده شده است.
۳-۸-۲) آمار استنباطی: در آمار استنباطی همواره محقق با جریان نمونهگیری و انتخاب یک گروه مناسب موسوم به نمونه از یک گروه بزرگتر موسوم به جامعهی آماری یا جمعیت اصلی سروکار دارد و پژوهشگر بوسیلهی دادهها و اطلاعات حاصله از نمونه به برآورد و پیشگویی ویژگیهای جمعیت مورد مطالعه میپردازد. (خاکی، ۱۳۷۹، ص۲۹۹) در این تحقیق برای آزمون فرضیه ها از این آمار استفاده شده است.
آزمون آلفای کرونباخ برای تعیین پایایی سوالات پرسشنامه
آزمون k-s (کولموگروف- اسمیرانوف) جهت بررسی نرمال بودن هر یک از توزیع های حاصل ازسوالات
استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی برای بررسی رابطه بین متغیرها
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱-مقدمه :
دادههایجمعآوریشدهبهمنظورتجزیهوتحلیلونتیجهگیری،میبایددرقالبآزمونهای آماریبهاطلاعاتارزشمندتبدیلگردند .درواقعتجزیهوتحلیلدادههابرایبررسیصحتو سقمفرضیاتبرایهرنوعتحقیقازاهمیتخاصیبرخوردار است وازاصلیترینومهمترین بخشهایتحقیقمحسوبمیشود .در این پژوهشاز روشهای مختلف آمار توصیفی و آمار استنباطی برای تجزیه و تحلیل دادهها و آزمون فرضیات استفاده شده است . در آمار توصیفی پژوهشگر با جمع آوری و خلاصه کردن اطلاعات کمیحاصل از نمونهها، مشخصات نمونه مورد مطالعه را توصیف می کند.در استنباط آماری پژوهشگر از مطالعه و بررسی یک یا چند نمونه و با بهره گرفتن از روشها و مدلهای آماری، از شاخصهای نمونه و یا از ویژگیهای نمونه به ترتیب پارامترها و ویژگیهای کل جامعه آماری را استنباط می کند . به عبارت دیگر با بهره گرفتن از آمار استنباطی، نتایج نمونه به کل جامعه آماری تعمیم داده میشود و پژوهش بدون آن فاقد اعتبار علمیاست. (میرزایی اهرنجانی، ۱۳۷۱). دراین فصل براساس آزمونهای آماری مختلف به طبقه بندی و تجزیه و تحلیل دادههای گردآوری شده پرداخته میشود. در ابتدا به گردآوری و طبقه بندی داده های مربوط به جمعیت شناختی نمونه پرداخته می شود، که در این قسمت داده های مربوط به جنسیت، سن، تحصیلات ، سابقه و…بررسی میشوند. در ادامه با بهره گرفتن از آزمون تی تک نمونه ای سوالات تحقیق را آزمون میکنیم.در این بخش با بهره گرفتن از جداول و نمودارها به تجزیه و تحلیل توصیفی و استنباطی دادهها میپردازیم.
۴-۲- توصیف متغیرهای جمعیت شناختی پژوهش
اطلاعات توصیفی پاسخ دهندگان به پرسشنامه های این تحقیق، از نظر جنسیت، سن، ،سطح تحصیلات، تجربه کاری در جداول و نمودارهای زیر خلاصه شده اند:
۴-۲-۱- مطالعه توصیفی نمونه آماری با توجه به متغیرجنسیت
پراکندگی پاسخ دهندگان از نظر جنسیت به شرح زیر است:
جدول (۴-۱). توزیع نمونه آماری بر حسب متغیر جنسیت