۴-۴-۵- مقایسه اثر حشره کشی عصاره آبی برگ زیتون تلخ استخراج شده به روش استخراج معمولی و با کمک امواج مایکروویو در دو زمان ۳۰ و۵۰ ثانیه روی پوره های شته سیاه باقلا
در این قسمت عصاره های فوق، روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا، مورد بررسی قرار گرفته و نتایج مربوط به این بخش در نمودار ۱۸ ارائه شده است.
پوره های ۲-۱ روزه: نتایج بیان میکند که بین تیمارهای عصاره آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در زمان های ۳۰ ثانیه و ۵۰ ثانیه از نظر قدرت حشرهکشی تفاوت معنی دار دیده می شود (P≥۰.۰۰۲)؛ این درحالی است که درصد تلفات تیمار عصاره آبی استخراج شده به روش معمولی با دو تیمار دیگر اختلاف معنی دار ندارد. همچنین بیشترین درصد مرگ و میر در تیمار عصاره آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در مدت ۵۰ ثانیه (۵۲/۵±۹۵/۴۴ درصد) وکمترین درصد تلفات نیز در تیمار عصاره آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در مدت ۳۰ ثانیه (۲۳/۲±۹۷/۲۳ درصد) مشاهده شد.
پوره های ۴-۳ روزه: نتایج بیانگرآن است که بین درصد مرگ و میر در تیمار عصاره آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در مدت ۵۰ ثانیه با تیمار عصاره آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در مدت۳۰ ثانیه و تیمار عصاره آبی استخراج شده به روش معمولی اختلاف معنی دار مشاهده می شود (P≥۰.۰۰۸)؛ لیکن بین درصد تلفات در دو تیمار عصاره آبی استخراج شده به روش معمولی و عصاره آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در مدت زمان ۳۰ ثانیه اختلاف معنی داری دیده نشد. همچنین بیشترین درصد کشندگی به تیمار عصاره آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در مدت زمان ۵۰ ثانیه (۰۲/۳±۹۰/۱۷ درصد) وکمترین درصد کشندگی به تیمار عصاره آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در مدت زمان ۳۰ ثانیه (۲۵/۱±۰۰/۴ درصد) اختصاص دارد.
نمودار ۱۸: اثر کشندگی عصاره آبی برگ زیتون تلخ استخراج شده به سه روش استخراج معمولی و با کمک امواج مایکروویو طی مدت زمان های ۳۰ ثانیه و ۵۰ ثانیه روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در شرایط آزمایشگاه
۴-۴-۶- مقایسه اثر حشرهکشی آب مقطر و آب مقطر حرارت دیده در مایکروویو در دو زمان ۳۰ و۵۰ ثانیه روی پوره های شته سیاه باقلا
در این قسمت موارد فوق، روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا، آزمایش شده و نمودار ۱۹ نشان دهنده نتایج حاصل از این بخش است.
در هر دو نمودار پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه، درصد تلفات ایجاد شده در تیمار آب مقطر (۳۰/۲±۸۴/۱۴ درصد و ۷۱/۱±۶۹/۶ درصد) به طور معنی داری نسبت به درصد تلفات در تیمارهای آب مقطر حرارت دیده در مایکروویو در مدت زمان ۳۰ ثانیه و ۵۰ ثانیه بیشتر است (P≥۰.۰۰۱). همچنین کمترین درصد مرگ و میر متعلق به تیمار آب مقطر حرارت دیده در مایکروویو ۵۰ ثانیه می باشد؛ اما بین درصد تلفات تیمارهای آب مقطر حرارت دیده در مایکروویو در مدت زمان های ۳۰ ثانیه و ۵۰ ثانیه تفاوت معنی دار مشاهده نشد.
نمودار ۱۹: اثر کشندگی آب مقطر و آب مقطر حرارت دیده در مایکروویو در مدت زمان های ۳۰ و۵۰ ثانیه روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در شرایط آزمایشگاه
۴-۵- بررسی اثر مسمومیت حاد عصاره های استخراج شده از گل، مراحل مختلف رشدی میوه و برگ زیتون تلخ، به روش استخراج با کمک امواج فراصوت روی پوره های یک یا دو روزه و سه یا چهار روزه شته سیاه باقلا
در این بخش اثرات حشرهکشی عصاره های اتانولی استخراج شده از گل، میوه سبز کوچک، میوه سبز بزرگ، میوه رسیده و برگ زیتون تلخ به روش استخراج با کمک امواج فراصوت (در غلظت ۵۰ میکروگرم در میلی لیتر)، بر روی پوره های شته سیاه باقلا بعد از ۴۸ ساعت مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج تأثیر حشرهکشی عصاره اتانولی مراحل رشدی ذکر شده که با کمک امواج فراصوت استخراج شده اند، در نمودار ۲۰ مشخص شده است.
پوره های ۲-۱ روزه: نتایج بیانگر آن است که شاهد و اتانول از نظر درصد تلفات با یکدیگر اختلاف معنی دار دارند (P≥۰.۰۰۰۱). به علاوه بین درصد مرگ و میر این دو تیمار و تیمارهای عصاره هر پنج مرحله شامل: گل، میوه سبز کوچک، میوه سبز بزرگ، میوه رسیده و برگ (P≥۰.۰۰۰۰۱) و همچنین بین درصد تلفات دو تیمار عصاره میوه سبز بزرگ و برگ اختلاف معنی دار مشاهده می شود (P≥۰.۰۲)؛ این درحالی است که تأثیر حشرهکشی تیمارهای عصاره گل، میوه سبز کوچک و میوه رسیده با یکدیگر و همچنین در مقایسه با دو تیمار عصاره برگ و میوه سبز بزرگ هیچ گونه تفاوت معنی دار نشان ندادند. به طور کلی در بین عصاره ها، بیشترین درصد کشندگی به تیمار عصاره برگ با میانگین ۳۳/۱±۰۰/۹۸ درصد و کمترین درصد کشندگی به تیمار عصاره میوه سبز بزرگ با میانگین ۶۱/۴±۵/۸۷ درصد اختصاص دارد.
پوره های ۴-۳ روزه: نتایج نشان می دهدکه بین درصد تلفات ایجاد شده در شاهد و اتانول اختلاف معنی دار وجود دارد (P≥۰.۰۰۰۱). همچنین عصاره های اتانولی هر پنج مرحله رشدی زیتون تلخ شامل: گل، میوه سبز کوچک، میوه سبز بزرگ، میوه رسیده و برگ، از نظر درصد مرگ و میری که ایجاد کرده اند، در مقایسه با شاهد و اتانول به طور معنی داری بیشتر هستند (P≥۰.۰۰۰۰۱)؛ این درحالی است که درصد مرگ و میر این پنج مرحله با یکدیگر اختلاف معنی دار ندارند. بنابراین در بین این عصاره های گیاهی، بیشترین درصد حشره کشی مربوط به تیمار عصاره برگ با میانگین ۳۰/۱±۵۰/۹۶ درصد و کمترین درصد حشره کشی مربوط به تیمار عصاره میوه سبز کوچک با میانگین ۷۲/۴±۵۰/۸۶ درصد می باشد.
نمودار ۲۰: اثر کشندگی عصاره اتانولی گل، مراحل مختلف رشدی میوه و برگ زیتون تلخ استحصال شده به کمک امواج فراصوت روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در شرایط آزمایشگاه
۴-۶- بررسی و مقایسه اثر مسمومیت حاد عصاره های زیتون تلخ استخراج شده به روش استخراج معمولی و با کمک امواج فراصوت روی پوره های شته سیاه باقلا
۴-۶-۱- مقایسه اثر حشرهکشی عصاره اتانولی گل زیتون تلخ استخراج شده به روش استخراج معمولی و با کمک امواج فراصوت روی پوره های شته سیاه باقلا
در این قسمت عصاره های مذکور روی پوره های ۲-۱ روزه و۴-۳ روزه شته سیاه باقلا بررسی شده و نتایج در نمودار ۲۱ قابل مشاهده می باشد.
در مطالعه روی پوره های ۲-۱ روزه، تیمار عصاره اتانولی استخراج شده به روش استخراج معمولی و تیمار عصاره اتانولی استخراج شده با کمک امواج فراصوت، از نظر تأثیر حشرهکشی اختلاف معنی دار دارند (P≥۰.۰۰۰۸)؛ این درحالی است که بین تأثیر این دو عصاره روی مرگ و میر پوره های ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا اختلاف معنی دار وجود ندارد.
نمودار ۲۱: اثر کشندگی عصاره اتانولی گل زیتون تلخ استخراج شده به دو روش استخراج معمولی و استخراج با کمک امواج فراصوت روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در شرایط آزمایشگاه
۴-۶-۲- مقایسه اثر حشره کشی عصاره اتانولی میوه سبز کوچک زیتون تلخ استخراج شده به روش استخراج معمولی و با کمک امواج فراصوت روی پوره های شته سیاه باقلا
نتایج مربوط به این آزمایشات در نمودار ۲۲ ارائه شده است. براساس نتایج، بین درصد حشرهکشی این دو عصاره استخراجی با دو روش متفاوت، روی پوره های ۲-۱ روزه و همچنین روی پوره های ۴-۳ روزه اختلاف معنی دار مشاهده می شود (P≥۰.۰۰۰۶).
نمودار ۲۲: اثر کشندگی عصاره اتانولی میوه سبز کوچک زیتون تلخ استخراج شده به دو روش استخراج معمولی و استخراج با کمک امواج فراصوت روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در شرایط آزمایشگاه
۴ -۶-۳- مقایسه اثر حشره کشی عصاره اتانولی میوه سبز بزرگ زیتون تلخ استخراج شده به روش استخراج معمولی و با کمک امواج فراصوت روی پوره های شته سیاه باقلا
براساس نتایج بدست آمده (نمودار ۲۳)، بین درصد تلفات این دو عصاره استخراجی به صورت معمولی و با کمک امواج فراصوت روی پوره های ۲-۱ روزه و همچنین روی پوره های ۴-۳ روزه اختلاف معنی دار وجود دارد (P≥۰.۰۰۰۶).
نمودار ۲۳: اثر کشندگی عصاره اتانولی میوه سبز بزرگ زیتون تلخ استخراج شده به دو روش استخراج معمولی و استخراج با کمک امواج فراصوت روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در شرایط آزمایشگاه
۴-۶-۴- مقایسه اثر حشرهکشی عصاره اتانولی میوه رسیده زیتون تلخ استخراج شده به روش استخراج معمولی و با کمک امواج فراصوت روی پوره های شته سیاه باقلا
نتایج بیانگر آن است که بین تأثیر دو عصاره استخراجی روی درصد مرگ و میر پوره های ۲-۱ روزه، اختلاف معنی دار مشاهده می شود (P≥۰.۰۰۳)؛ این درحالی است که میزان کشندگی این دو عصاره روی پوره های ۴-۳ روزه اختلاف معنی دار ندارد (نمودار ۲۴).
نمودار ۲۴: اثر کشندگی عصاره اتانولی میوه رسیده زیتون تلخ استخراج شده به دو روش استخراج معمولی و استخراج با کمک امواج فراصوت روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در شرایط آزمایشگاه
۴-۶-۵- مقایسه اثر حشرهکشی عصاره اتانولی برگ زیتون تلخ استخراج شده به روش استخراج معمولی و با کمک امواج فراصوت روی پوره های شته سیاه باقلا
براساس نتایج این آزمایش (نمودار ۲۵)، این دو عصاره اخیر از نظر تأثیر روی درصد مرگ و میر پوره های ۲-۱ روزه و همچنین پوره های ۴-۳ روزه اختلاف معنی دار دارند (P≥۰.۰۰۲).
نمودار ۲۵: اثر کشندگی عصاره اتانولی برگ زیتون تلخ استخراج شده به دو روش استخراج معمولی و استخراج با کمک امواج فراصوت روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در شرایط آزمایشگاه
۴-۷- بررسی اثرات زیر کشندگی عصاره های گیاهی استخراج شده روی حشرات تازه بالغ شده شته سیاه باقلا
۴-۷-۱- بررسی اثر عصاره های اتانولی گل و میوه رسیده زیتون تلخ استخراج شده به روش استخراج معمولی (سنتی)، روی پوره زایی ماده های تازه بالغ شده شته سیاه باقلا
در این بخش اثرات زیر کشندگی عصاره های ذکر شده، با غلظت یک میکروگرم در میلی لیتر روی پوره زایی ماده های بالغ شته سیاه باقلا، پس از ۴۸، ۹۶ و۱۴۴ ساعت مورد بررسی قرارگرفت. نتایج حاصل از این آزمایشات در نمودار ۲۶ ارائه شده است. طبق نتایج بدست آمده، هیچگونه اختلاف معنی داری از نظر تعداد پوره های ایجاد شده در زمان های ذکر شده، بین تیمار اتانول، تیمار عصاره گل و تیمار عصاره میوه رسیده زیتون تلخ وجود ندارد.
بررسی روش های مختلف عصاره گیری از مراحل مختلف رشدی میوه و برگ ...