۰.۲۱۶
پاییز (May)
۱۱.۵
۵۴.۶
۰.۰۴۹
۰.۲۰۹
پاییز (June)
۲۲.۲
۱۲۵.۸
۰.۰۷۵
۰.۴۴۵
زمستان (July)
۱.۶
۲۱۲.۴
۰.۰۱۴
۰.۹۷۰
زمستان (Agu-Sep)
۷.۱
۱۷۲.۰
۰.۰۲۹
۱.۲۰۹
بهار (October)
از آنجائیکه مقادیر موجود در جدول ۳-۲ برای گوزن زرد ۲۸ کیلوگرمی اندازه گیری شده اند و میانگین وزن گوزن زرد ایرانی در جزیره اشک ۹۰ کیلوگرم در نظر گرفته شده است لذا این مقادیر به صورت تناسب وزنی در جدول ۳-۳ آورده شده است.
۳-۳-۸- حد مجاز بهره برداری از گونه های گیاهی
حد بهره برداری مجاز عبارت است ازآن قسمت یا نسبت از گیاه که می توان مورد استفاده قرار داد بدون آنکه موجب خسارت و صدمه بر رشد و زندگی گیاه شده باعث کاهش قدرت رقابت آن گیاه با گیاهان دیگر شود. بنابراین، مشخص کردن حد بهره برداری مجاز از لحاظ اینکه کمترین مقدار علوفه هدر رفته و ایجاد خسارت در گیاه ننماید یکی از اصول اساسی در برنامه های مرتعداری است. حد بهره برداری مجاز تحت شرایطی نظیر تغییرات آب و هوایی منطقه، شرایط خاک فصل چرا و وضعیت مرتع تغییر می کند. مشخص نمودن حد بهره برداری مجار از گونه های مرتعی منوط به بررسی های انجام شده در محل خواهد بود. درصد حد بهره برداری مجاز بسته به گونه تغییر خواهد کرد (عجمی، ۱۳۸۱؛ مقدم، ۱۳۷۷). از آنجائیکه درمورد گیاهان مرتعی در ایران تاکنون حد بهره برداری مجاز اندازه گیری نشده است (مقدم، ۱۳۷۷)، ینابراین در این مطالعه حد بهره برداری مجاز برای تمامی گونه ها چه در ختی و چه علفی و گرامینه ای ۵۰% در نظر گرفته شد.
۳-۳-۹- برآورد ظرفیت برد تغذیه ای بهاره و تابستانه گوزن زرد ایرانی در جزیره اشک، با بهره گرفتن از وزن ماده خشک، پروتئین
بعد از مشخص شدن نیاز روزانه گوزن زرد و میزان تولید ماده خشک و پروتئین در دسترس و دارای ارجحیت جزیره اشک با قرار دادن مقادیر مورد نیاز در معادله ۴-۱۴ ظرفیت برد تابستانه و بهاره مشخص شد. که این مقادیر در بخش نتایج به همراه تحلیل های مربوطه آورده شده است.
۴-۱- تعیین ارزش رجحانی گونه های گیاهی (شاخص انتخاب)
فصل چهارم: دستاورد های پژوهش
- فصل بهار و تابستان
به منظور تعیین ارزش رجحانی گیاهان مورد تغذیه در فصل بهار و تابستان مقدار بهره برداری (تغذیه) ای که از گیاهان صورت گرفته بود و همچنین میزان موادغذایی دارای ارجحیت در دسترس فصل بهار در ۱۵ کوادرات ۱۰ متر مربعی و در تابستان از طریق ۴۰ کوادرات ۱ متر مربعی در طول ۴ ترانسکت ۱۰۰ متری که به صورت تصادفی در جزیره اشک پراکنده شده بودند با روش شمارش ساقه ها، قطع و توزین و همچنین درصد تاج پوشش اندازه گیری شد. بدین منظور ارزش رجحانی گیاهان در جزیره اشک، از داده های خام که بعد از برداشت حاصل شده بود میانگین عددی گرفته شد و در ادامه شاخص ارجحیت تغذیه ای در فصل بهار محاسبه شد (نتایج حاصل از این مرحله در قالب جداول ۴-۱ تا ۴-۱۷ و نمودارهای ۴- ۱ تا ۴-۱۱ آورده شده است).