- چنانچه در هر مقطع زمانی خلاف موارد فوق ثابت شود، عواقب ناشی از آن را می پذیرم و واحد دانشگاهی مجاز است با اینجانب مطابق ضوابط و مقررات رفتار نموده و در صورت ابطال مدرک تحصیلی ام هیچگونه ادعایی نخواهم داشت.
نام و نام خانوادگی:
تاریخ و امضاء :
بسمه تعالی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
دانشکده ادبیات و علوم انسانی
(این چکیده به منظور چاپ در پژوهش نامه دانشکده تهیه شده است.)
نام واحد دانشگاهی: تهران مرکزی مرکز کد واحد :۱۰۱
کد شناسایی پایان نامه:۱۰۱۲۱۱۰۸۹۱۱۰۰۲
عنوان: بررسی نقش گروه های چریکی و مسلمان در پیروزی انقلاب ایران
نام ونام خانوادگی دانشجو: سیف اله کاردگر
شماره دانشجویی:۸۹۰۶۷۲۱۵۴۰۰
رشته تحصیلی:تاریخ – تاریخ ایران اسلامی
تاریخ شروع:۲۲/۰۳/۹۰
تاریخ اتمام:۱۲/۰۹/۹۳
استاد/استادان راهنما:دکترحمید رضا صفا کیش
ستاد/ استادن مشاور: دکتر الهام ملک زاده
آدرس و شماره تلفن: فیروزکوه – شهرک ولیعصر – میدان فرمانداری – خیابان نام آور- پلاک ۳
تلفن: ۰۹۱۱۲۱۷۴۸۵۷
چکیده
بررسی نقش گروه های مسلمان و چریکی در پیروزی انقلابایران عنوان پایانانامه کنونی است که مسئله اصلی آن پرداخت به انقلاب اسلامی ایران عنوان یکی از مهمترین انقلاب های قرن بیستم با ابعاد ناشناخته ی بی شماری است. لذا گروه های زیادی با گرایش های مختلف فکری وعقیدتی برای آزادی و رهایی از وضعیت حاکم در دوران محمد رضا پهلوی، یکپارچه و هم صدا فریاد برآورند و همگی خواستار نابودی رژیم شاهنشاهی بودند با این وجود به نظر می رسد به نقش سایر گروه ها در سقوط حکومت پهلوی دخیل بودند کمتر پرداخته شده یا در سایه قرارگرفته است. و این تحقیق باتاکید بر این موضوع به طرح سوالات وفرضیه های به شرح زیر که عبارتند از:
س )مشی مسلحانه موجود در دهه های ۴۰ و ۵۰ حورشیدی، آیا جریان خود جوش و بر خواسته از فعل و انفعالات سیاسی داخل کشور بوده یا تحت تاثیر تئوری ها و تجارب انقلاب، سایر کشور ها پدید آمده است؟
ف )مشی مسلحانه با توجه به ماهیت رژیم و سیاست مشت آهنین پس از سالهای ۴۲ و تحت تاثیر انقلاب های چریکی آمریکا لاتین و چین بشدت شعله ور شده و موضع بسیار قاطع در مقابل رژیم گرفت.
بدون شک انقلاب ایران از مشارکت تمام نیروهای جامعه شکل گرفت که این گروه ها نیز با مطرح کردن گفتمان انقلابی وترویج ادبیات انقلابی نقش بسزایی در ایجاد فضای انقلابی درجامعه داشته اند و به طور حتم می توان اذعان نمود که ادبیات مستقل و رادیکال انقلاب اسلامی مدیون فعالیت همین گروه ها می باشد.
واژگان کلیدی :مشی مسلحانه ، ایدئولوژی، انقلاب، گفتمان رادیکال ، چریک
نظر استاد راهنما برای چاپ در پژوهش نامه دانشگاه
تاریخ وامضاء:
مناسب است