در واقع عوامل مستقیم و ناگهانی کمر درد هستند . این عوامل می توانند سبب ایجاد درد کمر برای بار اول و یاعود کمر دردهای قبلی گردند . این ها را می توان برا اساس طبقه بندی میتلند(۱۹۸۶) به صورت زیر طبق بندی کرد .
استفاده جدید : به هر گونه فعالیت تمر ین نشده و یا اجرانشده از قبل گفته می شود که می تواند تحریک آمیز بوده و سبب بروز درد گردد .بنابر این یک حرکت که برای زمانی انجام نشده است ، اگر به طور ناگهانی انجام شود و فراتر از توانی عضوی باشد که در حالت کنونی سالم است ، می تواند سبب آسیب به عضو ( مثلا ستون فقرات کمری ) و درد ناگهانی آن گردد . مانند : بیل زدن باغچه بعد از سال ها زندگی در آپارتمان ، انجام شدید ورزش اسکواش برای اولین بار در میانسالی .
استفاده نادرست : به هر گونه حرکت نادرست یا قرار گرفتن در وضعیت نامناسب جهت انجام کار گفته می شود . مثلا خم شدن برای برداشتن فرش به شیوه غلط و یاقرار گرفتن در وضعیت نامناسب برای خاموش کرده لامپ یا بالا کشیدن تنه برای رسیدن به کمد ُ، این ها همگی حرکات نرمالی هستند که اگر به درستی اجرا شوند هیچ گونه بیماری ایجاد نمی شود ، اما انجام این کارها با عضلات نامتعادل و یا حرکت ناگهانی ، سبب فشار به ستون فثرات کمر ی و بروز درد می شود. یک کمر سالم ممکن است ازعهده این شرایط بر آید ولی کمری که اغلب از درد رنج می برد تسلیم می شود.
استفاده بیش از حد۱ :
۱- Over use |
عبارتست از استفاده درست ومعمولی از عضوی که بیش از حد خسته است و به مدت طولانی تحت فشار و استرس قرار داشته است . این مسئله سبب فشار بر ساختمان ها و اجزأ کمر می شود که فراتر از حد توانایی آن ها در تطابق با شرایط است و در نتیجه صدمه به بافت ها و همراه آن درد شدید بروز می کند.
ضربه:
در هر تصادف و یا حادثه ای مانند ؛ سقوط از بلندی یاضربه مستقیم ، ستون فقرات کمری ممکن است آسیب ببیند . این آسیب می تواند از یک کوفتگی مختصر عضلات یا رگ به رگ شدن مهره ها تا پارگی لیگامان ها ، شکستگی مهره ها و یا آسیب به نخاع کمری باشد . البته شکستگی مهره و آسیب به نخاع بیشتر در اثر پرت شدن از بلند ( مثلا از روی داربست ) و یا تصادف با اتومبیل اتفاق می افتد .
باییستی توجه داشت که در افراد مسن ، مهره های کمری به علت پوکی استخوان ضعیف شده اند و ممکنن است یک ضربه آرام هم باعث شکستگی آن ها به صورت جزئی یا زیاد شود .
علل غیر مکانیکی
علل غیر مکانیکی شامل آن دسته از علل طبی و یا بیماری های سیستمی هستند که در سیر بیماری به طق مختلف ممکم است باعث کمر درد شوند وتشخیص و درمان این بیمار ی ها تماما به عهده پزشک متخصص می باشد .
شایع ترین علل طبی عبارتند از :
بیمارهای عفونی
سرطان ها و بیماریهای متابولیکی
بیمارهای عفونی و سرطان ها و بیماریهای متابولیکی تشخیص و درمان همه آن ها بر عهده پزشک معالج شما بوده لذا جای بحث آن ها نیست . تنها مواردی از این بیماری ها را جهت یاد آوری بیستر نام می بریم :
بیماری ها التهابی ؛ آرتریت روماتوئید ، اسپوندیلیت آنکیلوزان
بیماری های عفونی ؛ عفونت حاد فضای بین مهره ای (دیسک) و استخوان مهره ، سل ، تب مالت (در ایران شایع است) عفونت مزمن مهره ها و عفونت خارجی
آب درمانی
هیدروپاتی واژه ای است که برای نامیدن چیدمانی از درمان بیماری با بهره گرفتن از آب به کار می رود(هیدر کلمه ای یونانی است و به معنی آب می باشد).
جوامع متمدن و غیر متمدن از دوران باستان از آب در درمان بیماری ها کمک گرفته اند. واضح و مبرهن است که حتی حیوانات نیز به هنگام بیماری از آب استفاده می نمایند. کاربرد به موقع و صحیح از آب نه تنها به تداوم سلامتی می انجامد بلکه با دفع کلیه عوامل آسیب رسان صحت و تندرستی را به بدن باز می گرداند.
نکاتی در مورد آب:
دمای بدن آدمی ۶/۹۸ درجه فارنهایت است.
آبی که از دمای بدن خنک تر باشد مهیج خنک کننده و محرک است.
آبی که از دمای بدن گرم تر باشد فرح بخش نیروبخش و تقویت کننده است.
آب داغ تسکین می دهد و آرامش بخش است و تمامی درد را بر طرف می کند اما باعث فرسودگی می شود.
آبی که دمایی پایین تر از دمای بدن دارد و ولرم یا خنثی می باشد همواره مفید بوده برای استفاده عمومی مناسب است.
هر چه آب سردتر باشد بایستی مدت زمان استفاده از آن کوتاه تر باشد.
آب ولرم(۸۱ تا ۹۰ درجه فارنهایت) مناسب ترین آب برای درمان کلیه بیماران مگر این که آب خاصی توسط درمانگر تجویز شده باشد.
فواید آب درمانی
روش درمان امراض انسانی با آب بسیار ساده و طبیعی است.
شیوه ی درمان نه یک راز است و نه سخت پیچیده.
آب کاملاً بی ضرر است و هیچ گونه عارضه ی جانبی بر جای نمی گذارد.
این درمان سمی نیست و به استفاده از داروهای سمی نیز نیازی ندارد.
ارزان ترین درمان بوده و تقریباً در هر مکانی در دسترس است.
بدون بر جای گذاشتن درد تمامی آلام را تسکین می دهد.
آب درمانی بیماری ها را به طور فراگیر درمان می نماید.
آب درمانی شیوه طبیعی و سنتی درمان بیماری ها
ریگ ودا که از قدیمی ترین کتاب های دینی آریایی هاست ابیاتی در تحسین آب به عنوان شفادهنده ی بیماری ها دارد. روحانیون بودا اشعار مذبور را روزی سه بار به هنگام ساندهیا(مراقبه) می خوانند و آب را در مراسم مذهبی به سر و چشم هایشان می ریزند و کمی از آن می نوشند.
آب درمانی روشی درمانی است که در فیزیوتراپی و آب درمانی از آن استفاده می شود. هدف از آب درمانی کاهش درد بیمار و افزایش دامنه حرکات مفاصل و قدرت اندام با بهره گرفتن از آب است. آب درمانی چگونه تاثیر آب درمانی در درمان بیماری های اندام با چند مکانیسم صورت می گیرد.
گرم کردن اندام و در نتیجه کاهش درد.
سبک کردن وزن بدنبال غوطه ور شدن در آب و در نتیجه راحت تر شدن حرکت دادن اندام.
استفاده از مقاومت آب در مقابل حرکت اندام و در نتیجه کمک به تقویت عضلات آن.
آرامش روحی بیمار که می تواند کمک فراوانی به کاهش دردهای اندام کند.
برای کاهش درد در آب درمانی معمولاً از آب گرم استفاده می شود. گرمای آب موجب افزایش جریان خون در پوست و عضلات شده و تنش داخلی عضلات را کم می کند. درد اندام ها به هر علتی باشد معمولا در گرما کمتر می شود. بنابراین استفاده از آب گرم موجب کاهش دردهای عضلانی، مفصلی و استخوانی می شود. البته این تاثیر گرما دائمی نبوده و معمولاً بعد از مدتی که حرارت اندام مجددا به حالت اول بر می گردد درد مجددا احساس می شود. آب گرم را می توان بصورت دوش آب گرم، وان آب گرم و یا استخرهای آب گرم در مجاورت اندام قرار داده و از گرمای آن استفاده کرد. استفاده از آب گرم برای کاهش دردهای اندام سابقه قدیمی دارد. از صدها یا شاید هزاران سال قبل آب گرم های معدنی محلی برای مراجعه بیماران برای کاهش دردهای شان بوده است. از آب گرم می توان برای کاهش دردهای اندام در بسیاری از بیماری ها مانند کمردردهای مزمن و انواع ناهنجاری های ستون فقرات استفاده کرد.