مشارکت در احزاب سیاسی
۵۲٫ در صورت فراهم بودن تمام شرایط تا چه حد مطلوب است افراد به فعالیت سیاسی بپردازند؟
نمایندگان زن در مجلس
۵۳٫ چه میزان اعتقاد دارید که زنان هم مانند مردان می توانند به عنوان نماینده مجلس ایفای نقش کنند؟
نوع متغیر متغیر بعد چهارم شاخص گویه ها و سوالات
متغیر وابسته شهروندی فعال ارزش های دموکراسی مشارکت در دموکراسی ۵۴٫ برای یک شهروند چقدر رای دادن می تواند مهم باشد؟
۵۵٫ برای یک شهروند چقدر اطاعت از قانون باید مهم باشد؟
۵۶٫ برای یک شهروند چقدر استقلال رای باید مهم باشد؟
۵۷٫ برای یک شهروند چقدر رشد افکار عمومی باید مهم باشد؟
۵۸٫ برای یک شهروند چقدر فعال بودن در یک سازمان داوطلبانه می تواند مهم باشد؟
۵۹٫ برای یک شهروند چقدر سیاست باید مهم باشد؟
جهت دانلود متن کامل این پایان نامه به سایت jemo.ir مراجعه نمایید.
حقوق بشر
۶۰٫ چقدر موافقید که افراد مهاجر (افغانی) با ایرانی ها از حقوق یکسانی برخوردار باشند؟
۶۱٫ چقدر موافقید که اقوام مختلف (کردها، لرها، آذری ها و …) با فارس زبانها از حقوق یکسانی برخوردار باشند؟
۶۲٫ چقدر موافقید که زنان باید از حقوق برابری با مردان برخوردار باشند؟
۶۳٫ چقدر موافقید که همه طبقات اجتماعی- اقتصادی باید از حقوق یکسانی برخوردار باشند؟
عکس مرتبط با اقتصاد
درک بین فرهنگی
۶۴٫ تا به حال با چقدر با گروه های قومی (آذی ها، کردها، لرها) بر خورد داشته اید؟
۶۵٫ فکر می کنید تبعه های افغان چقدر مورد اعتمادند؟
۶۶٫ رابطه شما با غیر مسلمانان (ارمنی، زرتشتی، مسیحی، یهودی)چقدر است؟
۶۷٫ چقدر موافقید که در محل کار یا محل تحصیل قوانینی بر ضد تبعیض قومی وضع شود؟
۳-۷٫ ابزار سنجش، مقیاس های سنجش:
گردآوری اطلاعات در این پژوهش با بهره گرفتن از پرسشنامه انجام شد. ابتدا در مرحله پیش آزمون، پرسشنامه در اختیاز ۳۰ نفر از جوانان مجرد ۱۸- ۳۲ ساله شهر تهران در مناطق ۱، ۸ و ۱۱ قرار گرفت بعد از تعیین مقدار آلفای کرونباخ، گویه هایی که دارای همبستگی کمتری بودند حذف شدند و در نهایت پرسشنامه ای با حدود ۱۱۰ سوال تهیه شد.
ابزار سنجش شامل پرسشنامه ای در دو بخش سرمایه اجتماعی خانواده و شاخص های شهروندی فعال است که در مجموع ۱۰۰ گویه را تشکیل می دهد.
تصویر درباره جامعه شناسی و علوم اجتماعی
سنجش این متغیرها با آماره های توصیفی همچون درصد متغیرهای میانه، میانگین، مد و … و آماره های تحلیلی چون آزمون T، ازمون f، آماره های همبستگی مانند ضریب پیرسون و رگرسیون چند متغیره به سنجش متغیر وابسته یعنی شهروندی فعال پرداخته ایم. در ضمن برای هر گویه میزان همبستگی با جنسیت نیز سنجیده شده است.
۳-۸٫ اعتبار
به صورت خلاصه اعتبار یعنی «آیا واقعا چیزی را می سنجیم که قصد سنجش آن را داریم؟» (بیکر، ۱۳۹۰: ۱۳۸). و بنابراین اعتبار آزمون، میزان انطباق بین تعریف مفهومی متغیر با تعریف عملیاتی است. برای سنجش اعتبار، وسیله اندازه گیری معیارهای گوناگونی وجود دارد ما در این تحقیق از اعتبار صوری استفاده کردیم یعنی پرسشنامه با توجه به نظر اساتید و متخصصین تامین گردید.
۳-۹٫ پایایی
ساده ترین تعریف پایایی عبارت است از میزان همسانی نتایج مکرر (بیکر، ۱۳۹۰: ۱۴۲) در واقع پایایی به این معناست که آیا روش انتخاب شده، موضوع مورد نظر را به طور دقیق می سنجد یا خیر؟ یکی از شیوه های مهم در برآورد میزان همسانی و هماهنگی درونی سوالات و گویه ها، آماره آلفای کرونباخ است که در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفت. دامنه تغییرات این آماره بین ۰ و ۱ است و هرچه به یک نزدیک تر باشد نشان دهنده همبستگی بالا بین گویه ها و پایایی بیشتر ابزار سنجش است.
در تحقیق حاضر آلفای کرونباخ در دو مرحله انجام شد و ابتدا مرحله پیش ازمون انجام شد و گویه هایی که همبستگی پایین داشتند حذف شدند و سپس در مرحله نهایی بعد از جمع آوری پرسشنامه های اصلی دوباره آماره آلفای کرونباخ محاسبه گردید.
۳-۱۰٫ روش تجزیه و تحلیل داده ها
برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss استفاده شد. بعد از اجرای پرسشنامه و وارد کردن داده ها در این نرم افزار در دو بخش به تجزیه و تحلیل داده ها پرداخته شد:
۱٫روش توصیفی: در این بخش با بهره گرفتن از روش های آمار توصیفی، به توصیف داده ها بر اساس جدول توزیع فراوانی و شاخص های پراکندگی و مرکری مانند میانه، میانگین، انحراف معیار، درصد فراوانی پرداختیم و ویژگی های نمونه مورد بررسی را شرح خواهیم داد.
۲٫ روش استنباطی: در این بخش به تعمیم نتایج نمونه به جامعه پرداخته و آزمون فرضیات را انجام خواهیم داد و متناسب با نوع فرضیه ها، از آزمون های تحلیل واریانس، و T- test استفاده خواهیم کرد و در نهایت با بهره گرفتن از تحلیل رگرسیون چند متغیره، نقش و تاثیر متغیرهای مستقل در تبیین و پیش بینی تغییرات متغیر وابسته پرداخته و با بهره گرفتن از تحلیل مسیر علاوه بر اثرات مستقیم، اثرات غیر مستقیم متغیرهای مستقل را نیز بررسی کرده و مدل نظری تحقیق را آزمون می کنیم.
فصل چهارم
یافته های پژوهش
۴-۱٫مقدمه
تجزیه و تحلیل یافته ها برای بررسی صحت و سقم فرضیه های برای هر نوع تحقیق از اهمیت خاصی برخوردار است. امروزه در بیشتر پژوهشها، تجزیه وتحلیل اطلاعات از اصلیترین و مهمترین بخشهای تحقیق محسوب میشود. دادههای خام با بهره گرفتن از فنون آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرند و پس از پردازش به شکل اطلاعات در اختیار استفاده کنندگان قرار میگیرند.
در این فصل ابتدا آمار توصیفی حاصل از پرسشنامه ها تشریح میگردد، سپس آزمونهای آماری و در ادامه به تجزیه و تحلیل فرضیه ها پرداخته می شود.
۴-۲٫ یافته های توصیفی
در این قسمت به توصیف داده های مربوط به ویژگی های عمومی پاسخ دهندگان مانند جنسیت، سطح تحصیلات، سن،شغل،منطقه سکونت پرداخته می شود، و برای هر مورد، وضعیت پاسخ دهندگان شامل تعداد فراوانی، درصد و درصد تجمعی آن بیان شده و همچنین نمودار دایره ای مربوط به آن آمده است و در پایان به تجزیه و تحلیل آنها پرداخته شده است. بر اساس داده های به دست آمده حاصل از پرسشنامه عمومی، اطلاعات تفصیلی در خصوص مشخصات و ویژگیهای عمومی نمونه به دست آمده که به صورت مرتب در جداول زیر به آنها اشاره میگردد.